Mirkóczki Ádám elkezdte autoriter stílusban vezetni Egert, személyi és stratégia döntések születtek úgy, hogy a polgármester meg sem kérdezte őket. A polgármester és a frakciója között – állította a Demokratikus Koalíció politikusa – gyakorlatilag minden kommunikáció megszűnt, szakmai egyeztetések sincsenek.

Az elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai miatt kedd este kizárták Mirkóczki Ádám polgármestert az Egert irányító összefogás mögött álló Egységben a Városért Egyesület (EVE) elnökségéből – írja az Egri Ügyek híre alapján az Index.

Az erről szóló hivatalos közlemény szerint a hét szavazattal, három ellenszavazat és egy tartózkodás mellett megszavazott döntést azzal indokolták, hogy a jelenlévő tagok többsége úgy ítélte meg, hogy az elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai nincsenek összhangban az egyesület céljaival és értékrendjével, de konstruktív együttműködésére az egyesület tagjaként a továbbiakban is számítanak.

Berecz Mátyás volt alpolgármester korábbi nyilatkozata szerint az elnökségi tagok között azért fajult el a viszony, mert Mirkóczki Ádám elkezdte autoriter stílusban vezetni Egert, személyi és stratégia döntések születtek úgy, hogy a polgármester meg sem kérdezte őket. Erre példa, hogy azt sem tudják, a város milyen koncepciót adott be a TOP-os pályázatokra. Bár ő kért betekintést, válaszra sem méltatták. A polgármester és a frakciója között – állította a Demokratikus Koalíció politikusa a 24.hu-nak – gyakorlatilag minden kommunikáció megszűnt, szakmai egyeztetések sincsenek.

A koronavírus miatti veszélyhelyzetben Magyarországon a városi közgyűlések sem működnek, minden város polgármestere egy személyben felel egy-egy város irányításáért. Az exjobbikos Mirkóczki Ádám nemrég a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének, de visszautasította a felvetést, hogy a Fideszt támogatja.

Fotó: egriugyek.hu