“A magyar nemzet akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad” – Hetedik világtalálkozóját tartotta a Magyarország Barátai Alapítvány. Az online konferencián a világ 24 országából több, mint 200 résztvevő hallgathatta meg Áder János köztársasági elnök köszöntőjét és a kormány tagjainak előadását.

A világtalálkozó résztvevőit videóüzenetben köszöntötte Áder János köztársasági elnök. Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyar identitás megőrzésének fontosságáról beszélt, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a magyar nemzetpolitika múltjáról és jelenéről tartott előadást. Vizi E. Szilveszter, az Alapítvány elnöke a Magyarország Barátja Díj idei díjazottjait ismertette. A rendezvény további részében az alapítvány tagjai a diaszpórában működő magyar szervezeteket munkájáról és eredményeiről tanácskoztak.

Az idén 10 éves Magyarország Barátai Alapítvány híd a Kárpát-medence és a Diaszpóra magyarsága között. Küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson, és a Magyarországról és a magyarokról a világban kialakult képet teljesebbé, korrektebbé tegye. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, jelentős külföldön élő magyarok és külföldiek, illetve a diaszpóra magyarságának szervezetei.

MTI OS

Fotó: friendsofhungary.hu