Nyílt levelet tett közzé Csomortányi István és Mezei János az Erdélyi Magyar Szövetség társelnökei azt követően, hogy a magyarországi balliberális Momentum bejelentette, székely jelöltet is indít a jövő évi választásokon.

A levélből néhány gondolatot idézünk, amelyet teljes terjedelmében az Erdély Ma honlapon olvashatnak.

A napokban szerezhettünk tudomást arról, hogy pártjuk a közelgő magyarországi országgyűlési választások alkalmával erdélyi magyart is kíván indítani annak érdekében, hogy mandátumszerzése esetén minket, erdélyi magyarokat megfelelően képviselhessenek az Országgyűlésben.

  1.     Az erdélyi és a Kárpát-medencei magyarságnak jelenleg is megfelelő és elsöprő erejű képviselete van a magyar Országgyűlésben. Ha ezt Önök nem érzékelik, annak kizárólagos oka az lehet, hogy a határokon kívülre szakított magyarsággal semmilyen kapcsolatot nem ápolnak, annak kialakítására nem is törekedtek, az elmúlt évek nemzetépítő munkájából pedig nem vették ki részüket.
  2.     Őszinte megdöbbenéssel figyeljük pálfordulásukat, s azt, hogy a magyarországi országgyűlési választások közeledtével – látszólag – egyre inkább szívükön viselik az erdélyi magyarok sorsát. Tisztelettel kérdezzük: hol volt Önökben az irántunk érzett féltő gondoskodás akkor, amikor a legutóbbi két romániai – nem mellesleg az erdélyi magyarság jövője szempontjából sorsdöntő – választás alkalmával arra buzdították az erdélyi magyarokat, hogy román pártokra adják voksukat?
  3.     Nem mehetünk el szó nélkül amellett a fontos tény mellett sem, hogy Önök most úgy készülnek az erdélyi magyarok képviseletére, hogy rendre összefognak mindazokkal a politikai erőkkel, amelyek az elmúlt évtizedek során egyebet sem tettek, csak ellenünk, erdélyi és határon túli magyarok ellen uszítottak.
  4.     Végezetül pedig: ha valóban komolyan gondolnák az erdélyi és a határon túli magyarok képviseletét, nem játszanának egy kottából a nemzeteket eltörölni kívánó, az Európai Egyesült Államok megteremtésén dolgozó, de Európa őshonos nemzeti közösségeinek jogaival szemben tökéletesen érzéketlen hamis jogvédőkkel.

Fentiek tükrében röviden, ha kérhetjük, inkább ne képviseljenek bennünket!

(Fotó: Facebook)