Jézus, áldd meg Erdély földjét! – ezt az imarészletet küldi Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsús szentmisére a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc áldást kérve szülőföldünkre, a családokra, az egészségünkért – írta az Erdély.ma.

„Az elmúlt időszak mindannyiunkat próbára tett. Próbára tette a türelmünket, a hitünket és a kitartásunkat is. Köszönet a Mária Út Egyesület szervezőinek, hogy idén is gyalogos, futó és lovas stafétás zarándoklatot szerveznek, így idén is részesülhetünk a pünkösdi búcsú élményéből. Hálás szívvel imádkozunk azokért, akik imáinkat elviszik a Szűzanyához, de imáinkban azokért is hálát adunk, akik az elmúlt időszakban az élvonalban harcoltak a betegek megmentéséért, a koronavírus-járvány visszaszorításáért” – hangsúlyozta Harasztkeréken megtartott beszédében Péter Ferenc.

Védelmezd és őrizd meg népedet, Magyarok Nagyasszonya! – ez az üzenete az RMDSZ Maros Megyei szervezetének, amelyet Kovács Mihály Levente a szövetség ügyvezető elnöke adott át a lovasoknak. „A csíksomlyói búcsú felekezeti hovatartozástól függetlenül szellemi és lelki feltöltődést nyújt azoknak, akik e nehéz időszak után úgy döntenek, hogy a nyeregben együtt imádkoznak” – fejtette ki Kovács Mihály Levente.

A Kárpát-medence legjelentősebb keresztény ünnepére készülve, a lovas zarándokok ugyancsak Harasztkeréken vették át az imaszalagokat, amelyeket lovas, gyalogos, futó és kerékpáros stafétás zarándokok visznek el Csíksomlyóra.