A ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén június elején rendezi meg a Közlekedik a család területi fordulóit.

A közlekedés szabályaival életkortól függetlenül mindenkinek tisztában kell lennie, ez a gondolat hívta életre a Közlekedik a család vetélkedősorozatot. Tavaly közel 500 család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó személyautóért.

Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a Közlekedik a család esemény weboldalán, vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein. A nevezésre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező családnak lehetősége van, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A verseny fődíja egy ŠKODA KAMIQ személygépkocsi.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő szervezői az iskolák részére is pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, értékes tan- és sportszereket nyernek.

A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatást a Közlekedik a család weboldalon olvashatnak.

(Címképünk illusztráció. Forrás: police.hu)