Karácsony meghirdette, most aztán biztosan retteg a konzervatív oldal. Mert ugye ő (és láthatatlan pártja) a többség, méghozzá 99 százalékban.

A mozgalom alapítói között többek között olyan neveket találunk, mint Kis János, Haraszti Miklós, Bozóki András, Kenedi János, Bod Péter Ákos, Elek István, Mellár Tamás, Alföldi Róbert, Jordán Tamás, Ángyán József, Bojár Gábor és Hajós András. Csupa hiteles ember, nemde? 99 százalék volt SZDSZ-es és sértett volt MDF-es. (Ha valaki nagyon kíváncsi rá, kik az alapítók, itt elolvashatja.)

Lám, az érdek nagy úr, egy táborba sodorja azokat, akik nemrégiben – évtizedes távlatban – még egymás torkát akarták átharapni. Ezt látjuk a szélsőbal és szélsőjobb (DK és Jobbik) összebútorozásában, de a néhai, szinte halálos ellenségek, az SZDSZ és az MDF “prominensei” között is. Hát csak rajta, csinálja, akinek a gyomra ezt elbírja.

A “mozgalom” kiáltványában (kísértet járja be…?) furcsa víziók öltenek testet. Karácsony (vagy Fletó?) egy összeomlott országot vél maga előtt látni, ahol a kisebbség (kétharmaddal!) érvényesíti az akaratát a többséggel (ez lenne mondjuk Karigeri és mérhetetlen támogatottsággal bíró pártja?) szemben.

Nocsak! Főpolgármester úr, ideje szemüveget cserélnie, a régivel már zavaros a látása. Kiáltványukat olvasva pedig az is megállapítható, hogy nem csak a látása…

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője röviden elintézte a “Mi vagyunk a 99 mozgalom” értékelését. Facebook-oldalán ezt a képet posztolta: